Keresés az erőforrások között
A megújult uCoz Táska első pár hete

A megújult uCoz Táska első pár hete

... avagy mi történt az oldalon mióta elindult.
bigblog2015-08-30 21:55:23 1042

Már több, mint két hete indítottuk el ismét az oldalt (hűha, már ennyire elröpült az idő?) és kimondhatom azt, hogy elégedett vagyok az eddigi eredményekkel. Tényleg nem számítottam volna arra, hogy ilyen hirtelen jön az aktivitás az oldalon :) 

Az oldalon számos dolog történt, mióta elindult, ezt ebben a cikkben szeretnénk röviden körülírni.

Fejlesztés terén

Folyamatosan fejlesztjük az oldalt, és számos új, hasznos funkciót teszünk felhasználhatóvá, elérhetővé. 

1. Átdolgozott dumaláda

Picit átgondoltuk a dumaláda kinézetét, és úgy döntöttük, egy picit áttetszőre vesszük, ha a le van kicsinyítve. Rámutatva megkapja eredeti átlátszatlanságát. A nagyított dumaláda természetesen nem áttetsző. Ugyanakkor egy kicsit lennébb hoztuk, a kényelmesebb használat érdekében.

2. Befejeztük a Csapat oldalt

A Csapat oldal, bár nem annyira fontos, mégis szépen kidolgoztuk, és minden fontos nevet hozzáadtunk. Az oldal megtekinthető itt.

3. Javítások a fórumban

A fórumüzenetek kinézetén frissítettünk, így egy modernebb fórumot vehettek igénybe, ugyanakkor javítottunk minden hibát.

4. Szabályzat

Mivel nagyon fontos, ha van ilyen, megírtuk a weboldalunk szabályzatát. Így ajánlott, ha mindenki elolvassa, mielőtt bármit is tenne, mivel jó ha elkerüljük a kellemetlenségeket :)

5. Adatvédelmi nyilatkozat

A Szabályzat mellett kész lett az adatvédelmi nyilatkozatunk is, mely bebizonyítja azt, hogy a weboldalunk adatvédelmi szempontból tekintve teljesen legális tevékenységet folytat.

6. Támogatás

Létrehoztunk egy külön oldalt, melyen keresztül támogathatjátok folyamatos munkásságunkat úgy anyagilag, mint egyéb módszereken keresztül. Természetesen semmit sem várunk el senkitől - ingyen végezzük munkánkat, viszont minden esetre megadjuk a lehetőséget a támogatásra. További információk itt olvashatóak.

7. Anyagok jelentése az adminisztrátornak

Megeshet az, hogy egy anyag hibás letöltési linkkel, meg nem jelölt forrással vagy szerzői jogok megsértésével van fent az oldalon. Éppen ezért megadtuk a lehetőséget, hogy az anyagokat jelenteni lehessen az adminisztrátornak - avagy nekem (bigblog). Mindehhez csak kattints az anyagok alján levő gombra, és hajtsd végre a további lépéseket.

Utóirat: A szkriptet természetesen hamarosan megosztjuk, itt :) 

Aktivitás szempontjából

1. Egy kis statisztika

Az oldalon sokszor járnak fent és sokan. Ha nem is tűnik soknak, csupán a mai napon 18 egyéni látogatóval rendelkeztünk. Valószínűleg kevésnek tűnik, viszont ne felejtsük el, hogy egy alig indított oldalról van szó :) 

Két egyedi látogató a Google-ről pottyant a honlapunkra, a többi más weboldalakról, mint a Facebook, into.hu, uCoz fórum stb. 

Weboldalunkat Magyarországról, Szerbiából, Romániából, az Amerikai Egyesült Államokból, és még Oroszországból is látogatják. 

Mi szívből reméljük, hogy a hetek múlásával minél több látogatónk lesz. Annyit halkan megjegyzek, hogy a uCoz Táska első generációjának indításakor, ugyanekkor nem volt ennyi látogatásunk és ilyen aktivitás az oldalon :) 

2. Aktív felhasználóink

Számos aktív felhasználónk van, mint például az anyagokat feltöltő AdamS, a fórumot érdekességekkel megtöltő Kredobs és vago, aki szintén aktivitást mutat itt-ott. No meg KovJonas-t és vmarci21-et se felejtsük el a listából, hisz az utóbbi két napban ők is közbenjártak :) 

Szívből köszönjük aktivitásotokat, és reméljük, hogy továbbra is fenntartjátok a jó hangulatot az oldalon! 

Mire lehet még számítani fejlesztés terén?

Sok mindent beterveztünk még, hisz mindig van még valami, amit még jobban ki kell fejleszteni az oldalon. Íme pár tervünk.

1. Anyagok megosztása a közösségi hálózatokon (kész # 2015.08.31. 01:15)

Mivel közösségi megosztások szempontjából is szeretnénk megkönnyíteni a felhasználóink és látogatóink dolgát, valamint felvenni figyelmüket, úgy döntöttük, közösségi hálózatokon történő megosztási gombokat is elhelyezünk az oldal alján. Ez a frissítés nagyon rövid idő belül várható.

2. Rólunk oldal (kész # 2015.09.01. 23:50)

Jó, ha bemutatjuk, miről is szól az oldalunk, valamint leírjuk történetét, ezért hamarosan lesz egy Rólunk oldal is.

3. Profilok kifejlesztése (kész/ideiglenes megoldás # 2015.09.13. 11:10)

A jelenlegi forma koránt sincs kész, hamarosan egy vadonatúj, modern profillal fogunk meglepni titeket. A jelenlegi azért néz ki annyira nem jól, mert minél előbb szerettük volna bemutatni a uCoz Táskát.

4. Médiaajánlat, partnerprogram

Egy médiaajánlatot és bannercserés partnerprogramot is betervezünk, és mindez ingyenes lesz. 

5. Fórumüzenetek struktúrájának átalakítása

Szeretnénk megválni a TABLE-s módszertől, és DIV-es módszert használni. Főleg azért, mert így könnyebben optimalizálható, és sokkal modernebb. Külalak terén nem valószínű, hogy változni fog valami, csak a struktúrára koncentrálunk.

6. Mobil optimalizálás

Weboldalunk mobiltelefonokra és táblagépekre való optimalizálása is tervben van, és szeretnénk ezt minél hamarabb megvalósítani.


Nos, szerintem ennyi mára! Minden javaslatot és hibabejelentést nagy örömmel fogadunk! További kellemes időtöltést az oldalon :) 

Hozzászólások (3)

A hozzászólási lehetőség ideiglenesen kikapcsolva
A uCoz Táska hivatalosan is bezárt. A legtöbb anyag, a uCoz-os tagság lejárta után is elérhető GitHub-on. Köszönjük a sok együtt töltött évet!