Keresés az erőforrások között
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
uCoz Táska - Közösségi fórum » Miegymás » Humor » A programozó naplója
A programozó naplója
Kredobs
Dátum: Szombat, 2015-08-29, 12:40:09 | Üzenet # 1
Ellenőrzött
27 üzenet
5
Hétfő

8:50 Megérkezés a munkahelyre.
8:55 Elballagok a konyhába, előkészítem a reggelit, amíg bekapcsol. Ekkor jövök rá, hogy hiányzik a tej a kávéhoz.
9:00 Elszaladok a boltba gyorsan, hogy beszerezzem. Közben beugrom még pár helyre, mert hétvégén nem volt időm semmire. Végre sikerült beszerezni a barátnőm születésnapjára az ajándékokat is és a kocsit is levizsgáztattam.
11:05 Visszaérkezem. Jó sok csomag van nálam, a főnök kérdezi is, hogy merre jártam. Mondom neki semerre, csak a recepción voltam, mert feltelefonáltak, hogy csomagom érkezett. A fejét elnézve nem nagyon hiszi el, de mivel ő is most érkezett, nem tud mit mondani. Kis gondolkodás után, gondterhelt arccal közli, hogy délután ½ 3-ra menjek be hozzá, mert az egyik projekt rosszul áll, ideges a megrendelő, kéne vele beszélni.
11:15 Összedobom a reggelit és gyorsan megeszem.
11:50 Fejlesztőeszköz elindít. Levelező elindít. Péntek déltől beérkező levelek átfutása. Ez nem tart sokáig, mert a főnököktől érkező levelek külön mappába vannak irányítva, többi kuka. Nyugtázom, hogy semmi olyan nincs, amiért ne tudnám elkezdeni a napi sajtó és pornó szájtok átfutását.
13.20 Nagyjából elolvastam az összes mértékadó online napilapot. Még pár bloghoz szeretnék megjegyzést írni, de ezt már csak ebéd után.
13:25 Elindulok ebédelni.
15:10 Visszaérek az ebédből. Látom, hogy a volt három nem fogadott hívásom. A főnök keresett. Valamit mondott reggel… Felhívom. Mondja, hogy jöjjek be azonnal az irodájába, itt a megrendelő és már egy órája rám várnak.
15:15 Unott arccal beülök a megbeszélésre. Közlöm, hogy ha elkezdjük most, akkor is hónapokba telik, mire elkészül a fejlesztői verzió. Valami 3 oszlopos, 200 soros adatbázis táblát kéne megjeleníteni a böngészőben táblázatos formában.
15:16 Megrendelő távozik. Főnömet elég megviseli a hír, mert elbuktunk ezzel másik 3 projektet és 10 millió forintot is, így a prémiuma ugrott idénre.
15:18 Na, ez egy gyors megbeszélés volt, az ilyet szeretem. Kezdhetem írni a blogokhoz a hozzászólásaim és letölteni Busty Ali legújabb képeit.
16:30 Hopp, lejárt a munkaidő. Indulás haza.

Kedd

10:10 Megérkezem.
10:15 Elmegyek reggelizni.
11:00 Ismét munkában. Fejlesztőeszköz elindít. Kezdem olvasni a napi sajtót. Este majdnem lejöttek Veronica Zemanova legújabb videó anyagai.
11:40 Nem sok új hír volt tegnap óta. Újra végignézem az összes email címem is, hátha reggel óta jött valami. Levelezőkliens kuka kezd megtelni, 13517 nem olvasott, törölt levél.
11:50 Belenézek pár álláshirdető oldalba, hátha van valami nekem való maszek munka. Lejött a videó is közben, tolom is fel rögtön a céges szerverre, ahol a videó megosztó warez-t működtetem a rendszergazdával. Megint kezd kevés hely lenni a vinyón, bővíteni kéne a céges szerverparkot, szólok is a rendszergazdának, hogy jelezze a főnökének.
12:10 Elmegyek ebédelni.
14:10 Visszaérek az ebédből.
14:15 Elindítom a fejlesztő eszközt.
14:20 Jön a főnök. Gyorsan lehúzom a böngészőmben a Farmville-t, ahol már 92-es szinten vagyok, kb 30 szinttel előtte. Tálca eltüntet, fejlesztőeszköz teljes képernyő, majd görgetem fel-le az egyik kódrészletet. Közlöm a főnökkel, hogy reggel óta elemzem ezt a részletet, de nem látom, hol lehetne gyorsítani az alkalmazáson. Kicsit nézi ő is meredten. Szerencsére nem veszi észre, hogy PHP kód nincs is cégen belül, ez pedig az, a mostani maszek munkám. Interjúztatásra be kell mennem holnap reggel, új embert akarnak felvenni.
14:23 Főnök el, fejlesztőeszköz kicsinyít, Farmville, Café World, chat vissza. Kéne kérnem egy nagyobb monitort, ezen nem lehet hatékonyan fejleszteni.
15:30 Jön egy telefon, hogy az egyik program nem jól fut. Átirányítom a rendszergazdához, hiszen én nem nyúltam hozzá.
15:31 Jön a válasz, hogy ő sem. Így a felhasználót elküldjük a Microsoft Helpdesk-hez, hogy bug-os az oprendszer, derítse ki náluk. Tavaly is volt több ilyen hiba, soha többet nem jöttek hozzánk azóta ilyen problémákkal. Javíthatta a Microsoft.
16:10 Dobbanás.

Szerda

8:30 Megérkezés.
8:35 Beülés interjúztatásra. Valami pályakezdő lúzer. Bedobok pár dolgot, amit tegnap olvastam az álláskereső oldalakon. Főnököm bután bólogat és vigyorog, fogalma nincs, miről beszélek, kicsit ráteszek még, ha már hajnalban kellett bejönni.
8:50 Elmegyek reggelizni.
10:10 Megérkezés reggeliből. Elindítom a fejlesztőeszközt.
10:15 Belépek a chat-re. Már megint ugyanaz az unalmas banda van fönt, aki minden nap. Mindegy, rányomulok az összes ismeretlen női nick-re. Valami csak összejön.
10:50 Valami raktáros idejön. Fejlesztőeszköz teljes méret, fel-le görgetés a kódban és hümmögés. Időhiányra hivatkozva jövő hétre visszahívom, addigra talán elfelejti. Szerencsére a csaj nem lépett ki a chatről.
11:00 Teljes siker mára, az egyik chates csajnak megvan a száma, randi délután 2-re megbeszélve. Kicsit eltúloztam a beosztásom és fizetésem, a képen sem én vagyok.
11:05 Ebédidő.
13:45 Visszatérés ebédből. Főnökhöz bemegyek, szólok, hogy ki kell menni ez egyik megrendelőhöz, mert betanítom pár új emberüket a raktárprogram használatra és jegyzőkönyvezem az új javaslatokat a fejlesztéshez. Lelkesen bólogat.
13:50 Lelépés.

Csütörtök

9:30 Megérkezés.
9:35 Elmegyek reggelizni.
10:40 Visszaérek reggeliből.
10:45 Elkezdem telepíteni a FIFA 2005-öt, mert délre meg van dumálva egy visszavágó. Közben monitor kinyom, ha főnök jön, mondhassam, hogy a gépet dugom össze, biztos a takarító este megpiszkálta és valami szétcsúszott.
11:20 Főnök jön, kérdezi hogyan áll a raktárprogram 3.1-es verziója. Elindítom a fejlesztőeszközt és sajnálkozok, hogy megint újra kellett indítani a gépet, mert az új verzió mindig kiakasztja. És szolók, hogy sajnos tegnap nem volt értékelhető fejlesztési javaslat, így jegyzőkönyv sem készült.
11:50 Átírom pár gomb nevét a raktárprogramban, pár gombot áthelyezek másik menübe, párat eltávolítok és javítom a verziószámot. Megírom a központi céges email címre, hogy több hónapos fejlesztés után elkészült az új verzió.
11:52 Főnökömtől gratuláló email jön.
11:55 Átküldöm a rendszergazdának telepítésre. Érthetetlen módon azonnal megcsinálja. Jobb lett volna, ha nem akkor holnap mondhattam volna, hogy rá várunk.
12:00 Felhív egy raktáros csaj, hogy nem tud belépni a programba. Újraindíttatom vele a gépét, majd közlöm, hogy visszaszólok, ha megvan a hiba.
12:05 A nagyfőnök hív, hogy összeomlott a rendszer. Intézkedem. Átsétálok a rendszergazdához. Olyan gyorsan nyitom rá az ajtót szándékosan, hogy nem tudja lehúzni a DOOM-t. Mekkora gyökér, még csak a 28-as szinten van, múlt héten csináltam meg ezt a pályát. És megint az UPS-re dugja a kávéfőzőt, már többször láttam, még jó hogy meghekkeltem az account szervert és nekem nem kell azonosítás. Mondom neki, hogy kellenének a logok. Mondja, hogy most fut a havi adatbázismentés (azon fut a DOOM szerver épp), túlterheltek a gépek, jöjjek vissza reggel. Visszamegyek, szólok a nagyfőnöknek, hogy mi a helyzet.
12.30 Mindenki mehet haza.
12:35 Kis késéssel elkezdjük a FIFA visszavágót. Este 9-ig játszom, elszámolok 6 óra túlórát. Írok a központi email címre, hogy mostanáig dolgoztam a hibán.

Péntek

8:30 Megérkezem.
8:35 Bekapcsolom a céges telefonom, elég sok nem fogadott hívásom van.
8:40 Elmegyek reggelizni.
9:30 Visszaérek a reggeliből. 53 nem fogadott hívás mióta elmentem reggelizni. Főnököm ott toporzékol a helyemnél. Megnyugtatom, hogy rajta vagyok a problémán, csak frissíteni kéne a tegnapi verziót.
9:35 Régi raktárprogramot előkeresem, verziót átírom, elküldöm a rendszergazdának.
9:40 Raktárprogram működik. Mindenki boldog. Napi sajtó olvasás és chat indul.
12:00 Kikapcsolom a levelező klienst.
12:10 Rendszergazdát kirúgták. Gond lehet a warez oldalunkkal, majd átvisszük az új munkahelyének a szervereire.
12:15 Irány haza.
bigblog
Dátum: Szombat, 2015-08-29, 15:57:26 | Üzenet # 2
Projektvezető
458 üzenet
1
Kredobs, 11/10 a hónap dolgozója!


@bigblogofficial.
uCoz Táska - Közösségi fórum » Miegymás » Humor » A programozó naplója
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

A uCoz Táska hivatalosan is bezárt. A legtöbb anyag, a uCoz-os tagság lejárta után is elérhető GitHub-on. Köszönjük a sok együtt töltött évet!